Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Neotřelá kombinace sladkých a slaných chutí v receptu na pečenou kachnu

Neotřelá kombinace sladkých a slaných chutí v receptu na pečenou kachnu

24.10.2024 - AndreaP.

Představte si křehkou pečenou kachnu, dokonale kombinovanou s jemnými karamelizovanými jablky a rozinkami. Tento neotřelý recept propojuje bohatou a tradiční chuť pečené kachny se svěžestí ovoce a bílého vína. Výsledkem je pokrm, který nejen lahodí oku, ale zejména chuťovým pohárkům. Překvapte svou rodinu tímto slavnostním obědem.

(ilustrační fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • 2 kg kachny
  • 600 g jablek
  • 30 g cukru
  • 50 g rozinek
  • sůl
  • 50 g másla
  • 100 ml bílého vína

Dobře omytou a očištěnou kachnu osolíme, vložíme na pekáč a dáme zvolna péci do trouby.

Jablka oloupáme, jádřince odstraníme a nakrájíme na tenké plátky. Takto nakrájená jablka dáme dusit na zkaramelizovaný cukr s máslem, po opečení zastříkneme lehce bílým vínem. 

Šťávu z jablek vyvaříme dohusta, přidáme rozinky a při servírování jí přelijeme jí jablka.

Na talíř poté klademe porci kachny, kterou překryjeme porcí dušených jablíček a přelijeme šťávou z jablek. 

Podáváme s rýží.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz