Představte si křehkou pečenou kachnu, dokonale kombinovanou s jemnými karamelizovanými jablky a rozinkami. Tento neotřelý recept propojuje bohatou a tradiční chuť pečené kachny se svěžestí ovoce a bílého vína. Výsledkem je pokrm, který nejen lahodí oku, ale zejména chuťovým pohárkům. Překvapte svou rodinu tímto slavnostním obědem.
(ilustrační fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 2 kg kachny
- 600 g jablek
- 30 g cukru
- 50 g rozinek
- sůl
- 50 g másla
- 100 ml bílého vína
Dobře omytou a očištěnou kachnu osolíme, vložíme na pekáč a dáme zvolna péci do trouby.
Jablka oloupáme, jádřince odstraníme a nakrájíme na tenké plátky. Takto nakrájená jablka dáme dusit na zkaramelizovaný cukr s máslem, po opečení zastříkneme lehce bílým vínem.
Šťávu z jablek vyvaříme dohusta, přidáme rozinky a při servírování jí přelijeme jí jablka.
Na talíř poté klademe porci kachny, kterou překryjeme porcí dušených jablíček a přelijeme šťávou z jablek.
Podáváme s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.