Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Babiččiny slaninové knedlíky se zelím vám připomenou dětství

Babiččiny slaninové knedlíky se zelím vám připomenou dětství

21.10.2024 - AndreaP.

Dnes opět nakoukneme pod pokličku našich (pra)babiček, jejichž kuchyň je pro mnohé z nás jistě nezapomenutelná a jsem moc ráda, že tyto staré dobré recepty se opět vracejí na výsluní. Představte si tu vůni, která se line z uchyně, když babička připravuje své proslulé slaninové knedlíky se zelím. Tento tradiční recept, plný lásky a bohaté chuti, vás vrátí do dětství, kdy každé sousto přinášelo neodolatelnou lahodnost. Jemné knedlíky prokládané kousky šťavnaté slaniny a doplněné kyselím zelím tvoří dokonalou harmonii, která značí jediné, a sice domov.  Připravte si tento pokrm dle osvědčeného receptu našich babiček a užijte si nostalgii na talíři.

(fotografie: https://depositphotos.com)

 

Potřebujeme :

  • 1/8 kg slaniny
  • 10 dkg uzeného nebo 20 dkg tučného bůčku
  • 4 žemle (housky)
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 20 dkg mouky
  • sůl
  • 2 dcl mléka

 

Slaninu pokrájíme na kostičky, rozpustíme, zpěníme cibuli a na ní osmažíme drobně pokrájené žemle. Mícháme, až se mastnota vsákne.

Asi 20 minut před zavářením polijeme housku mlékem s rozšlehanými vejci. Pak přidáme nakrájené uzené, zaděláme moukou a osolíme, ovšem velmi opatrně.

Necháme chvíli odpočinout a zavařujeme knedlíky, které tvoříme rukou. Vaříme 12-15 minut.

Podáváme se zelím.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.