Toto pikantní a šťavnaté maso dostane svou chutí úplně každého. Pokrm, který se doslova rozplývá na jazyku. Marináda dodává krkovičce nejen výraznou značně pikantní chuť, ale také jí krásně "zjemní", maso v marinádě je vždy křehčí a chutnější. Vyzkoušejte a dáte nám za pravdu.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 plátky krkovičky
- sůl
- 4 stroužky česneku
- trošku másla na vymazání pekáčku
- 1 velká cibule
Marináda:
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 6 lžic ostrého kečupu
- 1 lžička medu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého pepře
Plátky krkovice řádne naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme rozmačkaným česnekem. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
Na takto připravené maso rovnoměrně rozložíme na kolečka pokrájenou cibuli.
Vše zalijeme marinádou, kterou si připravíme smícháním všech surovin k ní potřebných.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi jednu hodinu.
Podáváme s opečenými brambory a ideální přílohou je také pivo!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.