Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kompletní jídlo v jednom hrnci: Dušené maso a fazolky

Kompletní jídlo v jednom hrnci: Dušené maso a fazolky

23.9.2024 - AndreaP.

Dnes vám představíme recept na dušené maso se zelenými fazolkami, který je nejen chutný, ale také neuvěřitelně praktický. Všechny ingredience, včetně přílohy v podobě brambor, se totiž vaří v jednom hrnci, což znamená méně nádobí a více času na vychutnání si jídla. Tento pokrm je ideální pro rušné dny, kdy chceme připravit něco lahodného a výživného bez zbytečného stresu. 

(fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • 3/4 kg vepřového masa
  • 1/2 kg hovězího masa
  • 2 plechovky zelených fazolek
  • 1 menší cibule nakrájená na kostičky
  • 1 hovězí bujón
  • na špičku nože mletý hřebíček
  • 3 velké lžíce oleje
  • 5 brambor
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 stroužek česneku

 

Maso nakrájíme na stejné kousky a dáme do velkého hrnce společně s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a olejem. Dusíme kolem půl hodiny, dle potřeby přidáme vodu. 

Během vaření postupně přidáme do hrnce zeleninu, bujón, koření a brambory. Občas promícháme. Vaříme do změknutí. 

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz