Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad něco lepšího než čerstvý rohlík a na něm vrstva lahodné pěny? Přitom stačí pár surovin, které máte ve většíně případů doma, a během chvilky tuto pomazánku vytvoříte. V souvislosti s tím nás také napadla otázka, zda tuto dobrotu znaly již naše babičky a nebo je to až výdobytek dnešní doby. Nedalo nám to, vzali jsem oblíbenou knihu receptů z roku 1947 a začali hledat. A veřte nebo ne, je tam! A tak jí přinášíme i vám. Šunková pěna tak, jak jí znaly naše babičky. Rozpis surovin si v případě potřeby vynásobte množstvím osob, pro které budete danou lahůdku připravovat.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 15 dkg šunky
- 5 dkg másla
- citrónová šťáva
- sladká paprika
- 1/16 l šlehané smetany
Šunku dvakrát umeleme na masovém strojku (případně rozmixujeme). Smetanu řádně ušleháme. Máslo, sůl, papriku a citrónovou šťávu třeme do pěny. Vše nakonec společně promícháme, a dáme odležet do chladu.
Náš tip : osobně bychom do směsi ještě přidali nadrobno nakrájenou zelenou bylinku (třeba pažitku).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.