Vepřové kotlety po milánsku jsou skvělým způsobem, jak přinést do vaší kuchyně trochu italské chuti. Tento pokrm, který kombinuje šťavnaté vepřové maso s bohatou rajčatovou omáčkou a jemným parmazánem, je ideální pro každou příležitost.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 4 vepřové kotlety
- 4 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 paprikové lusky
- sůl
- mletý pepř
- 1 rajský protlak
- hovězí vývarna zředění
- 100 g strouhaného parmazánu
- čerstvá bazalka na ozdobu
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Takto připravené je vložíme do ohnivzdorné misky.
Do oleje, na kterém jsme opékali maso, dáme drobně nakrájený česnek, na proužky nakrájené papriky a krátce osmahneme.
Zalijeme rajským protlakem zředěným trochou vývaru, povaříme a zalijeme kotlety. Přiklopíme pokličkou, přendáme do předehřáté trouby, ve které maso dusíme asi půl hodiny.
Krátce před koncem přidáme strouhaný parmazán a lehce zapečeme bez pokličky.
Zdobíme čerstvou bazalkou, podáváme s těstovinami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.