Kuře je oblíbená součást jídelníčku většiny rodin. Klasiku v podobě pečeného kuřete známe určitě všichni, dnes si tedy kuře připravíme jinak, a sice dušené na másle se spoustou čerstvé zeleniny. Výsledek vás mile překvapí.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 střední kuře
- 4 rajčata
- 3 zelené papriky
- 1 lžíce másla
- 1 střední cibule
- 1 bobkový list
- 2 hřebíčky
- 3 zrnka nového koření
- pepř
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička hladké mouky
- 1/4 l mléka nebo smetany ke šlehání
- sůl
- ocet
Očištěné kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a vložíme do hrnce s máslem a rozkrájenou cibulí. Přidáme všechno uvedené koření včetně mleté papriky a dusíme pod pokličkou.
Po deseti minutách porce masa obrátíme, přidáme na čtvrtky rozkrájená rajčata, na nudličky rozkrájené a jader zbavené papriky a znovu dusíme pod pokličkou.
Měkké maso vyjmeme, šťávu podlijeme vývarem, uvedeme do varu a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce nebo ve smetaně.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.