V dnešním receptu se přeneseme do světa plného vůní a chutí. Recept na klasickou pečenou kachnu asi všichni znáte, my si dnes ale uděláme kachnu extra pikantní. Kombinace česneku, pálivé papriky a exotického koření dodává pokrmu jedinečný šmrnc. Kachna je nejprve marinována ve směsi koření a octa, poté prudce opečena a nakonec pomalu dušena, aby zůstala krásně měkká a plná šťávy. Pokud chcete svým blízkým připravit něco výjimečného, toto je ideální recept. Jen je připravte na to, že je bude mírně pálit jazyk.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 kachna
- 8 stroužků česneku
- lusk pálivé zelené papriky
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- špetka mletého pepře
- 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
- 1 lžička kari
- 4 lžíce octa
- 1/2 lžičky práškového cukru
- olej
- sůl
Kachnu očistíme a naporcujeme.
Nadrobno nasekáme papriku a utřeme česnek se solí. Všechno koření a utřený česnek rozmícháme v octu, směsí pečlivě potřeme kousky kachny a necháme je odpočinout 3 hodiny.
Pak rozpálíme olej a marinovanou kachnu prudce opražíme po všech stranách. Podlejeme, přidáme předem nasekanou pálivou papriku a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka. Během dušení občas podlijeme šťávou. Pokud chceme křupavější kůrčičku, můžeme dusit také v troubě a na poslední půl hodinu odstranit pokličku.
Nakonec ocukrujeme šťávu a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.