Rizoto s hovězím masem a vínem je lahodné a syté jídlo, které kombinuje jemnost hovězího masa s bohatou chutí vína. Tento pokrm je ideální jak pro slavnostní příležitosti, tak i běžné rodinné večeře. Hlavními surovinami, jak je již patrné, je kvalitní hovězí maso, suché bílé víno, rýže a bylinky, které dodávají rizotu nezaměnitelnou chuť a vůni. Příprava je jednoduchá, ale vyžaduje trošku trpělivosti, aby rizoto bylo krémové a maso dokonale měkké.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 100 g másla
- 20 g cibule
- 30 g mrkve
- 250 g libového hovězího masa
- 0,1 l bílého vína
- stonek celeru
- oregano
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce sekané petrželky
- 3/4 l masového vývaru
- 300 g předvařené rýže
- 100 g strouhaného čedaru
Na rendlíku zahřejeme polovinu másla, vložíme do něj nakrájenou zeleninu a krátce opečeme, přidáme na malé kousky nakrájené maso a ještě chvilku opečeme. Potom vše zalijeme bílým vínem, přidáme oregano, sekanou petrželku, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme asi 30 minut.
Pak přidáme předvařenou rýži, zbytek másla, zamícháme a dusíme do měkka, asi 10 minut.
Rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.