Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Dušené vepřové maso na zázvoru. Pikantnost i jemnost v každém soustu!

Dušené vepřové maso na zázvoru. Pikantnost i jemnost v každém soustu!

4.9.2024 - AndreaP.

Vepřové maso na zázvoru je oblíbený recept, který kombinuje jemnou chuť vepřového masa s pikantností zázvoru. Tento pokrm je nenáročný na přípravu, stačí jen pár základních surovin a trošku času na přípravu, abyste si mohli poté v klidu vychutnat toto lahodné jídlo.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1/2 kg vepřového masa
  • sůl
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 cibule
  • olej
  • 1 smetana na vaření
  • 2 lžíce mouky

 

Na pleji zpěníme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli.

Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme a přidáme zázvor. Na půl kilogramu masa počítáme 1 lžíci mletého zázvaru.

Maso vhodíme na cibuli, zprudka opečeme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. 

Po změknutí masa zalijeme smetanou promíchanou s moukou, dobře rozmícháme a povaříme. Smetana celý pokrm krásně zjemní.

Podáváme s knedlíkem, rýží či bramborem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz