Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřové kotlety po milánsku: Italská klasika na vašem stole

Vepřové kotlety po milánsku: Italská klasika na vašem stole

12.9.2024 - AndreaP.

Vepřové kotlety po milánsku jsou skvělým způsobem, jak přinést do vaší kuchyně trochu italské chuti. Tento pokrm, který kombinuje šťavnaté vepřové maso s bohatou rajčatovou omáčkou a jemným parmazánem, je ideální pro každou příležitost. 

(fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • 4 vepřové kotlety
  • 4 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 paprikové lusky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 rajský protlak 
  • hovězí vývarna zředění
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • čerstvá bazalka na ozdobu

 

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a  po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Takto připravené je vložíme do ohnivzdorné misky.

Do oleje, na kterém jsme opékali maso, dáme drobně nakrájený česnek, na proužky nakrájené papriky a krátce osmahneme. 

Zalijeme rajským protlakem zředěným trochou vývaru, povaříme a zalijeme kotlety. Přiklopíme pokličkou, přendáme do předehřáté trouby, ve které maso dusíme asi půl hodiny.

Krátce před koncem přidáme strouhaný parmazán a lehce zapečeme bez pokličky. 

Zdobíme čerstvou bazalkou, podáváme s těstovinami. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz