Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Rychlá letní večeře z grilu: Naložené maso s bramborami

Rychlá letní večeře z grilu: Naložené maso s bramborami

29.8.2024 - AndreaP.

Grilování je neodmyslitelnou součástí letních měsíců, kdy se zahrady a terasy dlouhé týdny proměňují v místa plná vůní a chutí. I když prázdniny pomalu končí, léto se dle předpovědi k tomuto kroku rozhodně nechystá, a tak i další dny, či spíše týdny, budeme moct v této oblíbené aktivitě pokračovat. Dnes si ukážeme velmi oblíbený a naprosto jednoduchý pokrm, který má velikou výhodu v tom, že během jednoho grilování získáte komplet večeři i s přílohou. Pohodlí přípravy a následně dokonalá propojená chuť tudíž z tohoto pokrmu činí ideální volbu pro letní večeři.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • jakékoliv maso dle chuti
  • 1/2 hrnku jemně krájené cibule
  • 1 hrnek jemně nasekané petrželky
  • 2 lžíce octa
  • 2-3 lžíce oleje
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky nasekanáho česneku
  • 1/2 lžičky suchého tymiánu
  • brambory
  • sůl
  • pepř

 

Maso jemně naklepeme a naložíme jej do směsi z koření, octu, oleje, hořčice a cibule. Necháme v chladu přes noc.

Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky.

Vezmeme pláty alobalu, do kterých poklademe vrstvu brambor, které posolíme a opepříme a přidáme vrstvu masa. Pevně zabalíme a dáme na gril.

Ke konci grilování alobal nahoře mírně rozevřeme, aby odešla pára, a také abychom zkontrolovali, zda je pokrm měkký.

Podáváme na talíři rovnou v alobalové mističce, abychom nepřišli o šťávu. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz