Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Nakládaný vařený bůček. Uvaříte, naložíte a pak zazáříte jako nej hostitelka!

Nakládaný vařený bůček. Uvaříte, naložíte a pak zazáříte jako nej hostitelka!

25.7.2024 - AndreaP.

Chystáte v blízké době nějakou oslavu a chcete mít na stole i nějaké extra pohoštění, které bude chutné, pikantní, nenáročné na přípravu a čas, ideálně kdyby šlo připravit předem? Pak máme pro vás tip, připravte si kořeněný bůček. Nebude pečený, který mnozí znají a je dosti těžký na trávení, ale dietnější vařený, což na první pohled ani nepoznáte. Vaše trávení to však pozná dozajista. Jak na to?

(fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • vepřový bůček bez kosti
  • sůl
  • nové koření
  • celý pepř
  • bobkový list
  • mletá paprika
  • koriandr
  • kmín
  • pepř

 

Pokud máte tlakový hrnec, zvolte ten, v něm je příprava rychlejší, v klasickém hrnci pochopitelně také můžete, ale doba varu bude delší. 

Libový bůček dejte do osolené vody, přidejte nové koření, celý pepř a bobkový list a vařte do měkka (ve zmiňovaném tlakovém hrnci jistě nejméně hodinu a půl).

Mezitím si připravte směs na obalení, takže smíchejte mletou papriku, koriandr, kmín a mletý pepř - v poměru dle chuti a velikosti masa. Doplnit si můžete libovolně ale i další suroviny - např. rozmarýn, sůl, sušený česnek - nebojte se experimentovat. 

Uvařené maso ještě teplé vyjměte, obalíte celé v koření a ihned zabalíte do alobalu. Necháte vychladnout. Po vychladnutí uložíte do lednice, kde necháte maso minimálně týden proležet. 

Poté krájíte na tenké plátky a podáváte. Příloha chléb, hořčice, kyselý okurek, dostatek zeleniny, cibule. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz