Okurky máme rádi pro jejich křupavost a zejména dietetické vlastnosti. Tento jednoduchý salát se zakysanou smetanou je velmi rychlý k přípravě, takže nám vyřeší situaci, kdy nás představa byť jen půlhodiny strávené v rozpálené kuchyni neláká, a také skvěle osvěží. Můžete ho podávat nejen jako přílohu, ale také jako samostatný lehký oběd.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 2 salátové okurky
- 1 kelímek zakysané smetany
- sůl
- pepř
- kopr podle chuti
Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, případně nakrájíme na tenoučké plátky. Lehce prosolíme a necháme půl hodiny, aby pustily vodu. Scedíme, smícháme se zakysanou smetanou a dochutíme solí, pepřem a čerstvým jemně nasekaným koprem.
Necháme vychladit a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.