Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Zelňáky aneb tak trošku jiné bramboráky

Zelňáky aneb tak trošku jiné bramboráky

18.7.2024 - AndreaP.

Máte rádi bramboráky? Já si ihned při jejich názvu vybavím babičku, která nám je s oblibou připravovala, je to prostě jídlo dětství. A láska k nim mi zůstala i v dospělosti. Pokud také patříte mezi jejich příznivce,  tak vás určitě lákají i jejich různé obměny. A že se jich dá vymyslet spousta! Dnes si představíme jednu z nich, lahůdka zvaná zelňáky. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 700 g brambor
  • 400 g hlávkového zelí
  • 1 vejce
  • 120 g hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • rostlinný olej

 

Brambory dobře omyjeme, oloupeme a potom nastrouháme najemno. Necháme je chvíli stát a tekutinu slijeme. Přidáme vejce, všechnu hladkou mouku a trouchu mletého pepře. Všechno důkladně promícháme.

Hlávkové zelí pečlivě očistíme a pokrájíme na dosti drobné kostičky. Ty ještě spaříme horkou vodou, necháme úplně vychladnout, potom přidáme k ochucenému bramborovému těstu a dobře s ním promícháme.

Z hotového těsta uděláme malé placičky a ty opečeme z obou stran na pánvičce v rozpáleném oleji.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz