V posledních dnech tady často zmiňujeme grilovačky, které jsou hlavním hitem letní sezóny. Co si ale k tomu upéct také vlastní chleba? A nebudeme troškaři, bude to chleba rovnou špaldový. Nebojte se, bavíme se stále o chlebu, který zvládne upéct úplně každý! Ano i vy! A ještě si u toho budete připadat jak mistr pekař, protože je fakt nesmírne jednoduchý.
(fotografie: https://depositphotos.com/cz/)
Potřebujeme:
3 hrnky špaldové mouky
1 lžička sušeného drozdi
1,5 lžičky soli
2 lžičky mletého kmínu
1,5 hrnku vody
Všechno to smícháte a necháte v míse kynout 8-12 hodin (Ideální je zadělat před spaním a péct ráno, nebo naopak zadělat ráno a upéct k večeři.)
Během druhého kynutí si těsto vytáhněte, rozložíte na vál a rozválejte jej do obdélníku, těsto trošku lepí, je dobré občas podsypat moukout. Poté poskládáme zpet do takové bochánku. Předehřejte troubu na 230° a v ni i pekacek s pokličkou. Vložíme bochánek chleba, mírně posypeme kmínem.
Pečte na 230° půl hodiny pod pokličkou a pak ještě čtvrt hodiny odkrytý.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.