Léto symbolizují nejen jahody, ale také další skvělé ovoce, kterým jsou třešně. A právě ty jsou nyní v plném rozpuku a koukají na nás doslova z každého rohu. Vyzkoušejte tedy další sezónní pochoutku - jednoduchý třešňový koláč, který je navíc zcela bez mouky!
(fotografie: Freepik)
Tvarohový koláč s třešněmi
- 500 g třešní
- 750 g měkkého tvarohu
- 1/8 l mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce strouhané citronové kůry
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 vejce
- 1 lžíce másla
- 50 g rozinek
- 125 g cukru moučka
Třešně omyjte, osušte, zbavte pecek.
Do mísy dejte tvaroh, mléko, pudinkový prášek, vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu a 2 žloutky. Vymíchejte hladký krém.
Dortovou formu průměru 24 cm vymastěte rozehřátým máslem.
Z bílků ušlehejte sníh, pomalu přidávejte cukr a šlehejte, dokud nebude pevný. Rozinky a sníh zlehka vmíchejte do tvarohového krému. Vlijte do formy, povrch uhlaďte.
Třešně rovnoměrně rozložte na povrch. Koláč pečte uprostřed předehřáté trouby (170 stupňů C, horkovzdušně 150 stupňů C) asi 45 minut.
Vychladnout jej nechte ve formě. Ozdobit koláč můžete lístečky meduňky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.