Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Pečené rybí filé po švédsku. Jablka dodají pokrmu šmrnc!

Pečené rybí filé po švédsku. Jablka dodají pokrmu šmrnc!

6.6.2024 - AndreaP.

Dnes si ukážeme velmi jednoduchý recept z rybího filé. Jak víme, rybí maso je velmi zdravé a tělu prospěšné, proto bychom ho měli do jídelníčku zařazovat několikrát týdně. Tato úprava pochází ze Švédska a na první pohled zaujme skladnou surovin. Výsledná kombinace chutí ale velmi milé překvapí. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 600 g rybího filé
  • 1 středně velké jablko
  • 1 velká cibule
  • 50 g slaniny
  • 1 citron
  • mletý černý pepř
  • sůl
 
Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozpečeme a vložíme na ni porce rybího filé. Osolíme je, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct. Během pečení porce obrátíme. Asi po 10 minutách je vyjmeme a uchováme teplé.
 
Oloupané jablko a cibuli rozkrájíme na kolečka a podusíme je na tuku, v němž se ryba pekla. Porce rybího filé upravíme na nahřáté talíře, obložíme jablky, cibulí a rozpečenou slaninou.
 
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz