V minulém článku jsme si společně představili sílu droždí, jehož nejvyšší výsadou je obsah vitamínu B a uvařili také super rychlou drožďovou polévku. A nyní si ukážeme, jak tuto polévku ještě více vylepšit o droždím nabité knedlíčky. Drožďové knedlíčky jsou skvělou alternativou k játrovým knedlíčkům. Jsou rychle hotové, bezmasé, což ocení vegetariáni a levné. Použít je pochopitelně můžeme rovněž do jiných polévek vývarového typu.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 2 lžíce oleje
- 1 menší cibule
- 1 vrchovatá lžíce droždí
- 6 lžic strouhanky
- 3 lžíce hrubé mouky
- 1 menší vejce
- 7 lžic mléka
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- strouhanka
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, rozdrobíme na ni droždí a do zlatova osmažíme.
Droždí pak vložíme do misky, přidáme strouhanku, mouku, vejce, sůl a koření. Vše promícháme a teprve podle potřeby doplňujeme mléko.
Z dobře promíchaného těstíčka vyválíme na prkénku posypaném strouhankou váleček, rozkrájíme ho na dílky, ze kterých tvoříme knedlíčky, které vložíme do vroucí polévky.
Vaříme asi 3 minuty.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.