Fazolové lusky jsou k dostání buď ve své přirozené čerstvé formě (není nic lepšího, než natrhané ze zahrádky), případně pak mražené a nebo sterilované. Nevýhodou čerstvých fazolek je ale bohužel to, že nevydrží dlouho, proto se snažme je co nejrychleji spotřebovat. Už druhý den totiž dochází k vadnutí a dřevnatění, fazolky jsou pak tvrdé a nepomůže ani dlouhý var. Jejich velkou předností, co se zdraví týče, je to, že omlazují buňky, což má mimo jiné za následek dodání životní energie. Také je známa jejich účinnost při chorobách ledvin (mimo jiné odvodňují), močového měchýře a jater.
(fotografie: Freepik)
Teď už si ale pojďme ukázat dnešní recept, kterým je mleté maso na fazolkách.
Potřebujeme :
- 1 hrnek mletého vepřového
- 1 hrnek mletého hovězího
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- kari
- hlavička česneku
- 1/2 housky
- 3 lžíce oleje
- 1/2 hrnku vývaru
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce tatarské omáčky
- 3 hrsti pokrájených zelených fazolek
Mleté maso smícháme s vejcem, houskou namočenou ve vodě, osolíme, opepříme, dobře promícháme a tvoříme středně veliké kuličky.
Na oleji opečeme do zlatova na plátky nakrájený česnek, přidáme kari koření, vložíme do něj kuličky masa, které ze všech stran opečeme, podlijeme vývarem a podusíme.
Když jsou měkké, zalijeme je bešamelem připraveným z mléka a hladké mouky. Dobře rozmícháme a povaříme.
K masu přidáme pokrájené fazolky uvařené v osolené vodě a tatarskou omáčku. Omáčku můžeme rozředit vývarem z fazolek.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.