Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Křupavé jarní probuzení aneb svěží ředkvičkový salát

Křupavé jarní probuzení aneb svěží ředkvičkový salát

7.3.2024 - AndreaP.

Jaro je tu a s ním i čerstvá vlna sezónní zeleniny, která oživuje naše talíře. Ředkvičky, ty malé, ale výrazné poklady zahrady, jsou jedním z prvních poslů jara. Jejich křupavost a leckdy pikantní chuť jsou jako stvořené pro osvěžující salát, který vám dnes představíme. Je nejen jednoduchý a rychlý, ale také demonstruje, jak může být jednoduchost neuvěřitelně chutná.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 20 středně velkých ředkviček
  • ½ salátové okurky
  • ½ svazku čerstvé petrželky či jarní cibulové nati
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

 

Ředkvičky důkladně omyjte a zbavte kořínků a lístků. Nakrájejte je na tenké plátky a dejte do misky. Stejně tak na tenké plátky nakrájejte salátovou okurku. Petrželku (či jarní cibulkovou nať) nasekejte najemno a přidejte k zelenině.

Ochuťte citronovou šťávou, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Podávejte jako přílohu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz