Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Výrazná vůně a pikantní chuť. Připravte si nakládaný romadur!

Výrazná vůně a pikantní chuť. Připravte si nakládaný romadur!

9.2.2024 - AndreaP.

Romadur je žlutooranžový měkký sýr zrající tzv. pod mazem s typickou sýrovou výrazně aromatickou vůní a chutí. Pochází z Belgie.  Má tyčinkový tvar. Sýr je oblíbený především mezi dospělými. Doporučujeme jej uchovávat odděleně od ostatních potravin nebo v uzavřené nádobě, případně pod skleněným víkem, a před konzumací nechat jeho vůni rozvinout několik minut při pokojové teplotě. A my si dnes z tohoto sýru připravíme pochoutku ryze nakládanou. Sice budete muset pár dní vydržet, než ochutnáte, ale výsledek bude stát za to!

(fotografie: Pixabay)

Na nakládaný romadur potřebujete:

  • 2 Romadury
  • 2 čtverečky taveného sýra
  • 1 cibule
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • špetka chilli
  • mletého kmínu
  • pivo

 

Romadur nastrouháme a utřeme s taveným sýrem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a koření, dobře promícháme.

Vložíme do sklenice, zalijeme pivem a uzavřeme. Necháme uležet 3-4 dny v nepříliš teplé místnosti.

Pozor, objem se zdvojnásobí, podle množství použijte větší nádobu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz