Klasiku v podobě plněných paprik v rajské omáčce zná každý. Je to tradiční pokrm mnoha kuchyní. Zkuste ale vynikající alternativu, a sice plněné pečené papriky ve vlastní šťávě. Přesný poměr surovin neuvádíme, jelikož se zde řídíme počtem osob a také velikostí paprik. Základní pravidlo ale je to, že na půl kila mletého masa použijeme jeden sáček předvařené rýže.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- paprikové lusky dle počtu porcí
- mleté maso
- rýže - může být předvařená
- vejce
- cibule pokrájená na drobné kousky
- česnek
- sůl
- mletý pepř
- grilovací koření
- kousek másla nebo sádla na pečení
Paprikové lusky umyjeme, osušíme. Odřízneme konec, ale nevyhazujeme. Vyčistíme vnitřek od semínek.
Mleté maso promícháme s vajíčkem, propláchnutou předvařenou rýží, cibulí pokrájeno u na drobno, česnekem a kořením.
Rukou namočenou ve studené vodě nabíráme směs mletého masa a naplníme jím paprikové lusky. Každý lusk uzavřeme odříznutým koncem.
Vložíme do pekáčku, přidáme kousek másla nebo sádla. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Pro zlepšení chuti můžeme na podlití použít trošku vývaru.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.