Perníčky jsou typické vánoční cukroví, kterými se začíná v období Mikuláše pečící období. Pokud jste se ale právě nyní zastavili a s hrůzou zjistili, že vůbec nic nestíháte, nemáte ozdoby, nemáte cukroví ba ani dárky a Vánoce už prostě opravdu klepou na dveře, tak zpomalte. I když cítíte, že na typicky perníčkovou vůni už je pozdě, neb se nestačí odležet - i když, máme pro vás i recept na perníčky, které jsou hned měkké - tak věřte, že ještě nic není ztraceno. Udělejte si s námi vánoční perník. Provoní vám byt a chutnat bude skvěle.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujete:
- 250 g medu
- 150 g přírodního cukru
- 100 g másla
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička nového koření
- 1/2 lžičky skořice
- 1 prášek do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 2 vejce
- 20 loupaných mandlí
- strouhanka
- mletý hřebíček
- kardamon
- muškátový květ a anýz
Med, cukr, máslo a 3 lžíce vody trochu zahřejte a smíchejte v hustou hmotu. Nechte ochladit.
Mouku, mleté nebo tlučené koření a prášek do pečiva smíchejte. Vejce vmíchejte do medové hmoty, postupně přidávejte k mouce a vymíchejte.
35 cm dlouhou chlebíčkovou formu vymastěte, vysypejte strouhankou. Vlijte těsto, povrch uhlaďte a ozdobte mandlemi. Pečte na 175 stupňů C. Perník je upečený, když na vpíchnuté špejli těsto neulpívá. Z formy ho vyjměte přibližně po 30 minutách. Zabalte do alobalu. Po 2 dnech poprvé ochutnejte.
Vaše názory
Zkusím to! google
Vypadá to tak dobře https://google.com
Vypadá to tak dobře
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.