Sladká a lahodná maková buchta neboli makovec je jedna z těch pochoutek, které se staly tradičním symbolem domácí pohody a rodinných setkání. Je to pokrm, který známe již od dětství, a jeho vůně nás okamžitě přenese do časů, kdy babička pekla buchty a stůl byl plný dobrot. V dnešním článku vám představíme geniálně jednoduchý recept na vynikající makovec, který vychází z tradice, ale je upraven tak, že neobsahuje vůbec žádnou mouku.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g mletého máku
- 4 celá vejce
- 1 skořicový cukr
- 1 citrónový cukr
- 5 lžic mletých mandlí
- 4 oloupaná a nastrouhaná jablka
Žloutky oddělíme od bílků. Samotné žloutky dáme do mísy a z bílků vyšleháme hustý pevný sníh.
Vše ostatní, krom sněhu z bílků, smícháme dohromady a řádně promícháme. Ušlehaný sníh vmícháme jemně do hmoty až úplně nakonec.
Těsto přelijeme do předem vymazaného pekáče.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30-40 minut na 180 stupňů.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.