Tento recept se stane ozdobou vašeho stolu při různých oslavách či posezeních s přáteli. Ač recept samotný se zdá zdlouhavý, jeho příprava těžká není, jde jen o zvládnutí kynutého těsta a pak už jen a jen o fantazii plnění, takže stejný recept může být pokaždé jiný.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 600 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 50 g droždí
- 1 lžička krystalového cukru
- 150 ml oleje
- 1/2 lžíce vegety
- 1 lžička oregána
- 100 ml kečupu
- koření na pizzu
- 150 g plátkového sýra
- 100 g šunky
- 100 g slaniny
- 100 g eidamu
- 1 vejce
- mouka na posypání desky
- tuk na vymaštění plechu
Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek (15 minut). Ten potom přidáme k mouce spolu s olejem, vegetou a oregánem. Ze směsi vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných častí a každou na pomoučené desce rozválíme do tvaru kruhu. Všechny natřeme kečupem smíchaným s kořením na pizzu a rádélkem rozdělíme na 8 trojúhelníků.
Na jednotlivé trojúhelníky dáme kousek plátkového sýra, slaniny a šunky. Trojúhelníky stáčíme od širšího okraje k užšímu.
Naplněné rohlíky uložíme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhaným eidamem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Upečené rohlíky můžete ještě potřít prolisovaným česnekem s olivovým olejem
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.