Tento odlehčený recept je jako stvořený pro měsíc leden. Téměř žádné kalorie, po kterých zbytečně poté tloustneme, snadná příprava a vynikající chuť, co více si člověk může v tomto pošmourném zimním počasí přát?
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 velký květák
- 5 lžic oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sekané petrželky
- 4 lžíce rajského protlaku
- sůl
- mletý pepř
- 100 g strouhaného čedaru
Květák očistíme, opereme a rozebereme na růžičky.
Na oleji zpěníme drobně nakrájený česnek a petrželovou nať, přidáme květák, vše osolíme, opepříme a jakmile se vsákne tuk, přidáme rajský protlak zředěný vodou a květák podusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme vodu.
Při podávání posypeme květák strouhaným sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.