Dršťková polévka patří mezi pokrmy značně rozporuplné. Jsou ti, kteří na ní nedají dopustit a pak naopak ti, kteří by tuto polévku, přesněji její hlavní ingredienci - dršťky, nevzali nikdy do úst. Existuje ale řešení, a sice nahradit právě již zmíněné dršťky hlívou. Nejen, že je nesmírně zdravá a posílíte tím svou imunitu, ale celková příprava polévky je pak rychlejší a mnohem jednodušší.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 400 g hlívy
- olej nebo sádlo
- 1 velká cibule
- mletý pepř
- sladká paprika
- kmín
- majoránka
- 4 stroučky česneku
- 1 kostka bujonu
- mouka na zahuštění
- sůl
Houby nakrájíme na nudličky a prolijeme na sítku vodou.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a zpěníme na tuku s paprikou. Vložíme opláchnuté houby a chvíli orestujeme.Zalijeme vodou s bujonem, dokořeníme pepřem, česnekem a majoránkou, osolíme. Vaříme do měkka.
Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a ještě chvíli povaříme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.