Je jemná a lahodná. Nedusí. Rozplývá se na jazyku. Její příprava není nijak složitá. Je tak jiná oproti zákuskům s těžkými krémy. Přesně takové pocity jsem měla, kdy jsem pudinkovou buchtu poprvé ochutnala. Je prostě velmi chutná a věřím, že si své místo najde i u vás. Vyzkoušejte, opravdu to stojí za to.
(fotografie: redakce - Andrea Pastirčáková)
Těsto :
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 celá vejce
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml oleje
Pudinková náplň :
- 1/2 l mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 - 2 velké lžíce cukru
Na dochucení :
- 400 g zakysané smetany
- granko či strouhaná čokoláda
Vejce s oběma druhy cukru ušleháme do husté pěny. Poté postupně přilijeme olej a opatrně zašleháme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto vylijeme na hluboký plech, buď vyložený pečícím papírem a nebo řádně vymazaným a vysypaným.
Z mléka, pudinkové prášku a cukru uvaříme pudink, kdy ještě horký ho rozlijeme tenkým pramínkem rovnoměrně na těsto. V žádném případě ale nemícháme !
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 15 minut.
A na závěr ještě teplý korpus, nikoli horký, potřeme zakysanou smetanou a posypeme grankem či strouhanou čokoládou.
Zcela jistě jde rovněž použít jinou příchuť pudinku, kdy nám pak vznikne zase jiný barevný kontrast.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.