Kandované ovoce a ořechy tvoří vždy dokonalou kombinaci. A jsou základem skvělých a velmi oblíbených sušenek, které jsou známé pod názvem marokánky. Příprava je jednoduchá, chuť vynikající. A krásně doplní sváteční stůl. Díky zdobení se tentokráte bude jednat o stůl doslova magicky strašidelný, pokud ale přece jen nejste příznivcem svátku Halloween, určitě si recept uschovejte, protože jej krásně využijete také na blížící se Vánoce.
(fotografie: Pexels)
Potřebujeme :
- 1/4 l šlehačky
- 160 g kandovaného ovoce
- 160 g ořechů (můžete použít různé směsi)
- 160 g cukru
- 1 vanilinový cukr
- 20 g hladké mouky
Na dozdobení:
- čokoládovou polevu (tmavou i bílou), červenou polevu v tubě na perníčky
Šlehačku, cukr, vanilinový cukr a mouku svaříme za stálého míchání na kaši.
Do vlažné kaše vmícháme kandované ovoce a ořechy nasekané na malé kousky. Můžete zkusit použít sušené meruňky či švestky nakrájené na malé kousky v kombinaci s rozinkami (třeba namísto kandovaného ovoce).
Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou malé hromádky a zvolna pečeme.
Hromádky se roztečou do placiček, které následně budeme zdobit. Dle fantazie použijeme čokoládovou polevu, kterou potřeme spodní stranu marokánek. Po zaschnutí otočíme a kombinací tmavé a bílé čokoládové polevy pak doděláme oči, nos a ústa. Do ještě tekuté čokolády můžeme naskládat tenké plátky mandlí jako zuby. Pokud chceme strašidelnost sušenek ještě zvýšit, použijeme červenou zdobící polevu (na perníčky) a lehce pocákáme.
Necháme zaschnout.
Další halloweenské tipy:
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.