Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Citrónové sněhové pusinky ala bubáci. Halloweenský rej může začít!

Citrónové sněhové pusinky ala bubáci. Halloweenský rej může začít!

21.10.2022 - AndreaP.

Jak už bylo řečeno v minulém článku o strašidelných čokoládových mufincích, svátek Halloween je anglosaský lidový svátek, nepochází z Ameriky, jak se mnozí mylně domnívají a v současné době je již rozšířen také u nás, a to zejména mezi mladší generací. Nejoblíbenější tradicí tohoto svátku jsou koledy. Děti si vezmou kostýmy,  pochopitelně čím hrůzostrašnější, tím lepší, obchází sousedy a koledují o sladkosti. Chodí se ale vždy po setmění. U nás tradice chození po koledách ještě tak rozšířená není, nicméně, jak se říká, kdo je připraven, není překvapen. A tak místo mísy se sladkostmi si nachystejme pusinkové bubáky. Potěší nejen děti, ale i nás dospělé. Pobavíme se při přípravě a navíc si pochutnáme.

(fotografie: Pexels)

Potřebujeme:

  • 2 bílky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička pomerančové šťávy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • kůra nastrouhaná z poloviny citronu a pomeranče
  • 100 g loupaných mletých mandlí
  • 50 g nasekané kandované kůry z citronu
  • 120 g moučkového cukru na ozdobení
  • 2-3 lžíce pomerančové šťávy na ozdobení
  • rozpuštěná čokoláda na oči

 

Z bílků ušleháme sníh. Postupně přidáme moučkový cukr a šťávu. Hmotu šleháme, až se matně leskne.

Do hmoty přimícháme pomerančovou a citronovou kůru, mleté mandle a kandovanou kůru.

Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia a plech vyložíme pečícím papírem a nebo jej vymastíme.


                               (fotografie: Pexels)

Z těsta odebíráme dvěma lžičkami malé hromádky a pokládáme je na plech. Lehce vytvarujeme. Zasuneme do trouby a pečeme asi 20 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

Moučkový cukr smícháme s takovým množstvím pomerančové šťávy, až vznikne hustá poleva. Tu naplníme do stříkacího sáčku s nejjemnějším otvorem. Pusinky postříkáme jemnými linkami. Po zaschnutí ještě lehce stříkneme rozpuštěnou čokoládou oči.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip