Co je základem dobře připraveného steaku? Ano, je to maso. Pokud k jeho přípravě použijete kvalitní maso, je úspěch tohoto pokrmu téměř zaručen. Pepř navíc šťavnatému steaku dodá ten správný říz.
(fotografie: Pixabay)
Na pepřový steak potřebujeme :
- 4 roštěnky nebo řezy ze svíčkové
- 2 lžíce hrubě drceného pepře nebo kořenící směs na steaky
- 1 lžíce oleje
- sůl
- 40 g másla,
- 2 lžíce nasekané cibule
- 1 sklenka koňaku
Maso naklepeme, pepř vtlačíme z obou stran do steaků, opečeme 3 minuty z každé strany a osolíme. Ve šťávě zpěníme cibuli, přidáme opečené maso, polijeme koňakem a zapálíme.
Jako příloha se hodí hranolky a jakákoliv zelenina, ideálně lehce orestovaná. Na hotový steak můžeme také položit plátek bylinkového másla pro zjemnění chuti.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.