Je jemná a rozplývá se na jazyku. K přípravě celého dezertu potřebujeme jen 4 suroviny. Navíc je tato roláda zcela bez mouky, a je tudíž bezlepková. Může být vůbec něco lepšího, snažšího a na přípravu rychlejšího? Ideální pro každou příležitost.
Potřebujeme:
- 4 vejce
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 šlehačka
(fotografie: Pixabay)
Cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme kakao a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
Jemnou vyšlehanou hmotu nalijeme na pečící papír, zlehka rozetřema rozetřeme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 10-15 minut.Poté z plechu překlopíme a sundáme pečící papír.
Vychladlou roládu potřeme ušlehanou šlehačkou (pokud se nám nedaří šlehačku zcela vyšlehat, můžeme přidat ztužovač) a svineme. Doplnit můžeme také ovocem, například jahodami.
Tip: kdo má rád čokoládovější verzi, k naplnění použije pařížskou šlehačku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.