Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Mimimum práce i surovin a pivní sýr je na světě. Domácí je vždy nejlepší!

Mimimum práce i surovin a pivní sýr je na světě. Domácí je vždy nejlepší!

15.2.2022 - AndreaP.

V posledních dnech se v obchodem setkáváme s nepříjemnou pravdou, před kterou není úniku. Cena potravin letí raketově vzhůru. Nejvíce vidět je to zejména u mléčných výrobků. Když si to navíc spojíme s dlouhodobým faktem, že kvalita potravin v obchodech všeobecně klesá, tak mnoho lidí se čím dál častěji uchyluje k vlastní domácí výrobě, jak to bylo za dob našich (pra)babiček. A tak i my půjdeme toutou cestou a dnes si spolu velmi lehkým způsobem připravíme tvarohový sýr.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 3 dl světlého piva
  • 1 rovná kávová lžička soli
  • špetka kmínu
  • špetka mletého pepře

 

Postup je velmi jednoduchý a zabere vám doslova pár chvil. Ve větší nádobě je řádně spolu rozmícháme tvaroh s kmínem, pepřem a  solí a celé to zalijeme pivem. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě až 5 dnů uzrát (vydržet čekání je na celém receptu to nejtěžší). Dobře proleželý sýr má nažloutlou barvu.

Mažeme na chléb, zdobíme zeleninou a čerstvými bylinkami.

 

(zdroj: redakce)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz