V posledních dnech se v obchodem setkáváme s nepříjemnou pravdou, před kterou není úniku. Cena potravin letí raketově vzhůru. Nejvíce vidět je to zejména u mléčných výrobků. Když si to navíc spojíme s dlouhodobým faktem, že kvalita potravin v obchodech všeobecně klesá, tak mnoho lidí se čím dál častěji uchyluje k vlastní domácí výrobě, jak to bylo za dob našich (pra)babiček. A tak i my půjdeme toutou cestou a dnes si spolu velmi lehkým způsobem připravíme tvarohový sýr.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 500 g měkkého tvarohu
- 3 dl světlého piva
- 1 rovná kávová lžička soli
- špetka kmínu
- špetka mletého pepře
Postup je velmi jednoduchý a zabere vám doslova pár chvil. Ve větší nádobě je řádně spolu rozmícháme tvaroh s kmínem, pepřem a solí a celé to zalijeme pivem. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě až 5 dnů uzrát (vydržet čekání je na celém receptu to nejtěžší). Dobře proleželý sýr má nažloutlou barvu.
Mažeme na chléb, zdobíme zeleninou a čerstvými bylinkami.
(zdroj: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.