Na každý tác s vánočním cukrovím zcela jistě patří lahodně křehké sněhové pusinky, které na první pohled symbolizují chomáčky sněhu. V tomto receptu se ale posuneme ještě o kus dále. Čeká nás totiž harmonie chutí, jelikož při jednom kousnutí ucítíte typickou sladkou chuť pusinek, která bude korespondovat s výraznou kyselou svěžestí citrónů. Ideální kombinace!
(fotografie: Pixabay)
Na asi 50 kousků:
- 2 bílky
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžička pomerančové šťávy
- 1 lžička citronové šťávy
- kůra nastrouhaná z poloviny citronu a pomeranče
- 100 g loupaných mletých mandlí
- 50 g nasekané kandované kůry z citronu
- 120 g moučkového cukru na ozdobení
- 2-3 lžíce pomerančové šťávy na ozdobení
Z bílků ušleháme sníh. Postupně přidáme moučkový cukr a šťávu. Hmotu šleháme, až se matně leskne.
Do hmoty přimícháme pomerančovou a citronovou kůru, mandle a kandovanou kůru.
Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia a plech vyložíme pečícím papírem a nebo jej vymastíme.
Z těsta odebíráme dvěma lžičkami malé hromádky a pokládáme je na plech. Zasuneme do trouby a pečeme asi 20 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
Moučkový cukr smícháme s takovým množstvím pomerančové šťávy, až vznikne hustá poleva. Tu naplníme do stříkacího sáčku s nejjemnějším otvorem. Pusinky postříkáme jemnými linkami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.