Červená řepa je velmi zdravá plodina, obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, spoustu železa, draslíku, vitamínu C, E a mnoho dalších významných látek. Pochází ze Středomoří a známá je již z dob starých Římanů. Byla, a platí to až do dnešní doby, tudíž stále je využívána nejen kvůli své charakteristické chuti a barvě, ale zejména kvůli léčebným účinkům. Mezi ty nejzásadnější patří podpora imunitního systému a celková regenerace organismu.
A my si z této zazračné plodiny dnes připravíme zcela jednoduchý recept, na který vám vystačí jen 4 suroviny.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 červené řepy
- 1 šlehačka
- sůl
- pepř
Řepu omyjeme, odřízneme listy, ale ne úplně u bulvy, aby řepa nepouštěla červenou šťávu a necháme řepu vařit ve vodě asi 40 minut, dokud nezměkne.
Pak ji slijeme, rozkrojíme napůl, naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme a potřeme našlehanou šlehačkou.
Necháme zapéct a podáváme s chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.