Mezi jedno z nejoblíbenějších jídel na grilu vůbec patří kuřecí křidélka. Důvodem je nejen cenová dostupnost, ale také relativně rychlá příprava. Jak na ně?
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 16 kuřecích křídel
- 3 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 rozetřený stroužek česneku
- 3 lžíce kečupu
K přípravě omáčky na potírání dejte do misky rajský protlak, kečup, vinný ocet, med, olej a česnek. Všechny přísady dobře promíchejte, aby se spojily.
Omáčkou potírejte kousky kuřete a dejte je na 15-20 minut grilovat. Občas porce kuřete otočte a často je potírejte omáčkou. Pokud začne kuře červenat a není propečené, umístěte jej výše nad uhlí.
Další tipy na parádní grilovačku:
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.