Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Extra rychlý recept s marinádou. Báječně jednoduchý pstruh na grilu

Extra rychlý recept s marinádou. Báječně jednoduchý pstruh na grilu

4.8.2021 - AndreaP.

Grilování, tato populární příprava pokrmů má mnoho příznivců a aby také ne, vždyť masem pečeným na rozpáleném kameni si jídelníček vylepšovali už naši prapředkové. A tak si i dnes ukážeme jeden zajímavý recept na rychlé grilování.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 4 vykuchaní pstruzi
  • 80 ml oleje
  • citronová šťáva
  • koření na ryby
  • popřípadě půlky citronu

 

Ryby omyjte, osušte a potřete citronovou šťávou. Nechte odležet v chladu alespoň půl hodiny. Potom je osušte ubrouskem.

Koření promíchejte s olejem a ryby jím potřete i zevnitř. Vložte do grilovacích kleští na ryby nebo na alobalový plech a grilujte z každé strany asi 6 minut (na alobalu trvá ogrilování o něco déle).

Půlku citronu taktéž jemně ogrilujte z nakrojené strany. Během grilování potírejte ryby ochuceným olejem.

Podávejte se zeleninovým salátem, půlkou citronu a s vařenými bramborami nebo s bílým chlebem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip