Mleté maso je v žebříčku oblíbenosti na prvních příčkách. Je to nejen díky tomu, že jeho příprava je velice rychlá, má spoustu podob, můžete fantazírovat při dochucování a vždy si pochutnáte, ale jelikož je jeho příprava i relativně snadná, je ideálním startem pro začátečníky. Je to takový protipól svíčkové, ze které má mnoho nejen začínajících kuchařů strach. A my dnes tyto dva protipóly spojíme! Aneb jak si připravit ze sekané svíčkovou?
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 500 g mletého masa
- 80 g strouhanky
- 1 dl mléka
- 1 malá cibule
- 1 vejce
- 100 g celeru
- 100 g petržele
- 150 g mrkve
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Mleté maso smícháme se strouhankou navlhčenou mlékem, nasekanou cibulí, vejcem, ochutíme solí a pepřem. Je-li třeba, přidáme ještě strouhanku a z hmoty vytvarujeme šišku.
Na sádle a zesklovatělé slanině osmahneme kořenovou zeleninu, vložíme sekanou a ze všech stran opečeme. Vše zalijeme vodou a dáme péci do trouby. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky. Šťávu se zeleninou rozmixujeme, zalijeme smetanou a omáčku prohřejeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.