A je to tady, už zítra nastává ten slavnostní den zejména pro děti, je zde konec školního roku. Tento školní rok byl pro nás všechny velice těžký. Děti, rodiče, učitelé - ti všichni se museli vyrovnat s nenadálou situací, postavit se jí čelem, sebrat všechny síly a zabojovat. A tito všichni si na konci školy zaslouží pořádnou oslavu.
A čím nejlépe oslavit konec školy a začátek prázdnin plný teplých dní než skvělým zmrzlým dezertem? Vyrobte si domácí semifreddo. Jedná se o sladký italský dezert, mražený smetanový krém se sametovou strukturou, který se od zmrzliny liší vláčnější konzistencí. Přejeme dobrou chuť a krásné slunečné prázdniny!
(fotografie: bbcgoodfood.com)
Potřebujeme:
- 3 vejce
- 125 g cukru krupice
- 120 g malin
- 1 kelímek smetany ke šlehání
Vejce s cukrem našlehejte do husté pěny, nejlíp to jde v kuchyňském robotu. Našlehanou směs přendejte do tepelně odolné mísy a umístěte nad hrnec se sotva vřící vodou. Dál šlehejte ruční metličkou, dokud směs neohřejete na takovou teplotu, že v ní nedokážete deset sekund udržet prst.
Uvařenou hmotu přendejte zpět do robota a nechejte ještě několik minut šlehat, dokud pěna nezchladne na pokojovou teplotu.
Maliny rozmačkejte vidličkou. Šlehačku našlehejte do husta. Maliny i šlehačku rychle a jemně zapracujte do vaječné pěny, přendejte do malé chlebíčkové formy a nechte alespoň 4 hodiny mrazit.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.