Tento pokrm si zamilujete. Je totiž nesmírně jednoduchý na přípravu, díky množství výrazného koření je plný chutí a hlavně vůní, a co je v této době jeho hlavní plus je to, že dá se připravit nejen doma na pánvi, ale také venku na kotlíku při grilovačce. A to se vyplatí!
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 200 g rýže
- 200 g másla
- 100 g květáku
- 50 g vařených brambor
- 50 g zeleného hrášku
- 50 g mrkve
- 50 g fazolí
- 2 cibule
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky tlučeného kardamonu
- 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku
- 1/2 lžičky mletého pepře
Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na másle a vyjmeme. Pak postupně dusíme všechnu zeleninu a teprve hotové dáme dohromady.
V osolené vodě uvaříme rýži a přidáme ji k zelenině. Důkladně promícháme se vším kořením a solí a dáme na chvíli dodusit do vyhřáté trouby.
Hotový pilaf posypeme osmaženou cibulkou a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.