Že se dá kachna, slavnostní to jídlo, připravit téměř bez práce? No jistě, že dá. A zvládne to úplně každý. Nejsložitější na celém receptu je přetrpět čas, než se kachna upeče, jelikož vůně se bude linout celým bytem a chuťové pohárky budou netrpělivé. Šťavnaté maso spolu se sladko-slanou kůrčičkou na povrchu ale budou tou nejlepší odměnou.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 kachna
- 1 hrnek drůbežího vývaru
- 3 lžíce medu
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- 2 lžíce dezertního vína
- 2 lžíce sójové omáčky
Očištěnou kachnu osolíme, položíme do pekáče, podlijeme vývarem, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na cca 150 stupňů, kde pomalu pečeme cca 4-5 hodin (dle velikosti).
Sójovou omáčku, dezertní víno, mletý zázvor a med smícháme.
Když je kachna měkká, vytáhneme z trouby, potřeme jí připravenou medovou směsí a dáme zpět do trouby, tentokráte už bez poklice, teplotu trouby pak zvedneme na cca 200 stupňů. Pečeme ještě cca půl hodiny, aby získala krásnou kůrčičku. V průběhu pečení ještě potíráme směsí.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.