Dnešní recept na svátečním tácu s cukrovím prostě nemůže chybět. Ořechy a skořice k Vánocům právem patří a toto křehoučké cukroví bude ze stolu mizet rychleji, než si jen dokážete představit. Příprava je navíc velmi jednoduchá a zvládnete jí během chvilky s minimem surovin.
Potřebujeme :
- 170 g vlašských ořechů
- 100 g moučkového cukru
- 30 g polohrubé mouky
- 1/2 mleté skořice
- 1 vejce
Na sněhovou polevu:
- 125 g cukru moučka
- 2 bílky
Vlašské ořechy pomeleme a společně s cukrem, moukou, skořicí a vejcem vypracujeme v těsto, které necháme zhruba na půl hodiny odležet v ledničce.
Mezitím se připravíme polevu a to tak, že moučkový cukr šleháme s bílky několik minut, dokud nám nevznikne hustější pasta.
Vytáhneme těsto z lednice, vyválíme zhruba na půl centimetrový plát (vál si před tím hojně posypejte cukrem, aby se těsto nelepilo) a vykrájíme hvězdičky. Přendejte je na plech vyložený pečícím papírem.
Na plechu pak tyto hvězdičky potřete připravenou polevou (možno použít i cukrářský sáček).
Pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 15 minut. Nechte na plechu poté vychladnout a uskladněte v chladnu.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.