Všichni to známe, zelenina je sice zdravá, správně naaranžovaná moc hezky vypadá, leckdy i moc dobře chutná, ale muže zrovna na talíři dvakrát neoslní. Ti ve většině případů (pochopitelně jsou i výjimky) chtějí pořádnou flákotu masa. Čím více masa, tím spokojenější muž. Dá se tudíž s nadsázkou říci, že níže uvedený recept je splnění mužského snu. Plněná kotleta patří totiž mezi pokrmy, které muži opravdu milují. Je to přesně to, co chtějí na talíři najít.
Potřebujeme:
- 4 silnější kotlety
- 1 lžíce oleje
- silný plátek ovčího sýra
- plátek špeku
- sůl
- pepř
- 1 cibule s natí
Do kotlet ostrým nožem prořízneme kapsu. Mírně naklepeme, osolíme, opepříme a kapsu naplníme rozdrobeným ovčím sýrem, do kterého jsme zamíchali na kostičky nakrájený špek a nasekanou cibulovou nať.
Kotlety zajistíme jehlou nebo je sešijeme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, lehce osmahneme na oleji. Přidáme na ni naplněné kotlety, nejprve zprudka opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo a pak pozvolna při menším plameni dusíme doměkka.
Z popisu surovin receptu je asi zřejmé, proč se kotleta nazývá "pastyřská". Ano, důvodem je jeho hlavní náplň - ovčí sýr. S náplní ale můžeme různě experimentovat a kotletu naplnit vším, co nás jen napadne. Fantazii se meze nekladou.
Na talíři pak na horkou kotletu můžeme položit ještě plátek bylinkového másla a jako příloha se hodí různě upravené brambory a pivo. Na to nesmíme zapomenout. A pokud na takto naložený talíř propašujeme i nějakou tu zeleninu, zcela jistě nám to prominou :-)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.