Vajíčkový salát jako takový asi všichni moc dobře známe. Velice často se pak připravuje zvláště v době velikonoční, kdy potřebujeme zpracovat zásobu uvařených vajec. Tento vajíčkový salát se ale od toho klasického liší v jedné zásadní věci. Díky přidaným surovinám v podobě hlávkového salátu a ředkviček je krásně barevný a také plný vitamínů. A to v jarním období jistě všichni oceníme. Pokud si k němu navíc doma upečeme čerstvé domácí housky, tak bude pohoda u rodinného stolu zcela jistě dokonalá. A být královna kuchyně díky jednoduchým receptům se jistě vyplatí!
Potřebujeme :
- 8 vajec
- 2 hlávkové saláty
- 1 svazek ředviček
- 100 g šunky
- 1 bílý jogurt nebo 1 tatarská omáčka
- 4 vařené brambory
- 4 sterilované okurky
- 1 vejce na ozdobu
- sůl
- citronová šťáva
Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a nakrájíme. Jedno vejce si necháme na ozdobu. Přidáme na nudličky nakrájený jeden hlávkový salát, nastrouhané ředvičky, nasekanou šunku, na kostičky nakrájené brambory a okurky. Vše lehce promícháme, spojíme jogurtem a necháme chvíli odležet v chladu.
Pak salát dáme do mísy, ozdobíme lístky hlávkového salátu, na dílky nakrájeným vejcem a kouskem šunky. Podáváme s pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.