Příprava chřestu je velice jednoduchá. Tento lehce omyjeme a odkrájíme tvrdé konce. Rozehřejeme máslo, do něj můžeme přihodit stroužek česneku, vložíme chřest, přikryjeme pokličkou a necháme krátce podusit. Trvá to jen pár minut. A bude to vynikající doplněk kuřecího receptu, který vám níže přinášíme.
Potřebujeme:
- 700 g kuřecích prsíček
- 1 vejce
- 2 lžíce škrobu
- 300 g chřestu
- 1 dl vývaru
- 0,5 dl dezertního vína
- vegeta
- rajče
- máslo
- olej
- petrželka
- sůl
Kuřecí prsa nakrájíme na jemné plátky, případně nudličky, promícháme se solí, vejcem, polovinou škrobu a špetkou vegety (tuto můžeme nahradit také jemně nasekanými čerstvými bylinkami).
Takto připravené maso dáme na rozehřátý olej a orestujeme ze všech stran. Poté tuk zčásti slijeme, přidáme víno, trochu vývaru, ochutíme a zatáhneme škrobem máčeným ve vývaru.
Podusíme a podáváme s připravným chřestem na másle. Zdobíme snítkou petrželky, plátkem citrónu, případně kolečky rajčete.
(foto: mccormick.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.