U této polévky, která doslova postaví na nohy, platí jedno pravidlo - nebojte se křenu! Čím čerstvější křen použijete, tím větší říz tato polévka bude mít. A křen má velice silné léčivé účinky. Díky tomuto receptu uvaříte skvělou "zahřívací" polévku, která vás doslova protáhne.
Potřebujeme:
- 30-50 dkg uzeného masa (nejlépe libového)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- sůl
- 10 dkg rýže
- 6 vajec
- 3-4 lžíce čerstvého křenu
- petrželka na ozdobu
Maso omyjeme a vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Očistíme veškerou zeleninu a vyjma křenu přidáme vcelku k masu spolu s kořením a necháme dále vařit mírným tahem. Když maso změkne, vyjmeme ho z hrnce a hotový vývar přecedíme do dalšího hrnce.
Zcezený vývar postavíme opět na plotnu a dáme vařit, tentokrát společně s rýží, kterou jsme do vývaru přidali. (Vaříme zhruba 17 minut - řídíme se varnou dobou námi zvolené rýže).
Mezitím, co vaříme rýži, nakrájíme měkké maso a zeleninu na kostičky. Povařenou cibuli a koření vyhodíme. Uvaříme si také vajíčka na tvrdo, která rovněž nakrájíme na kostičky a nastrouháme si křen.
Na posledních pár minit vše přidáme do vývaru s rýží. Dosolíme podle chuti. Na talíři pak dozdobíme petrželkou.
(foto: harvesttotable.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.