Dnešní recept na bábovku je určen nejen diabetikům, ale také těm, co se snaží omezit klasický cukr jako takový.
Potřebujeme :
- 6 vajec
- 4 odměrky tekutého sladidla vhodného pro pečení (např. Kandisin)
- 1 dcl oleje
- 1 dcl (horké) vody
- 250 g polohrubé mouky
- 1 pudink (nejlépe dia)
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- 1/2 prášku do pečiva
- citronová kůra
Žloutky utřeme se sladidlem, přidáme po částech olej a horkou vodu. Směs šleháme do zhoustnutí.
Mouku smícháme s pudinkem, práškem do pečiva a spojíme s první směsí. Poté těsto zlehčíme hustým sněhem ušlehaným z bílků a citronové kůry. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, kterou spojíme s částí těsta.
Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme střídavě světlé a tmavé těsto (kakaové). Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.