Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Bruschetta crocante, nostalgická vzpomínka na pravou chuť Itálie o prázdninách

Bruschetta crocante, nostalgická vzpomínka na pravou chuť Itálie o prázdninách

17.10.2019 - AndreaP.

Podzim dal zapomenout léto... prázdniny v Itálii, tamější žhnoucí slunce i pěnu mořských vln. Inspirace Itálií však stále žije svým sladkým životem – zužitkujte ji v kuchyni... s pravou italskou mozzarellou Galbani.

Právě společnost Galbani uvedla na trh jako vůbec první v historii verzi mozzarelly balené ve slaném nálevu uchovávajícím její čerstvost. I proto představuje italskou jedničku již více než 130 let.

Vyzkoušejte ji. Má mozz měnit jednoduché suroviny v jednoduše geniální pokrmy – třeba obyčejnou bagetu ve vynikající křupavou bruschettu!

Buon appetito, bella!

Bruschetta crocante

Ingredience (pro 4 osoby)

  • 125 g mozzarelly Galbani
  • 2 ciabatty
  • 15 ks cherry rajčátek
  • lístky čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Ciabattu rozkrojte podélně na dvě poloviny. Pečivo poté krátce opečte v troubě, aby bylo hezky křupavé. Po vyjmutí z trouby obě půlky obložte pokrájenými cherry rajčátky s bazalkou. Osolte, opepřete a poklaďte plátky mozzarelly Galbani. Nechte opět zapéct v troubě, aby se mozzarella lehce rozpustila. Před samotným servírováním zakápněte bruschettu olivovým olejem a ozdobte lístky čerstvé bazalky.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz