Nebylo v plánu vůbec jít na houby. Přesněji vlastně ani nebylo v plánu se nějak extra toulat po lese. Prostě jsme jen vyšli na malou procházku po těžkém obědě, nic sebou nemaje, k lesu jsme se přichomýtli vlastně docela okrajově .... no a byli tam. Houby. Zase. Pořád. A všude. Tak co se dá dělat, přinášíme další houbový recept, tentokrát to budou houby na paprice.
Potřebujeme:
- 800 g čerstvých hub
- 80 g sádla
- 1 cibule
- 3 dl smetany
- 1 lžička hladké mouky
- mletá paprika
- malý stroužek česneku
- trochu pepře
- sůl
- citronová šťáva
Cibulku zpěníme na sádle a na ni vložíme očištěné, rozkrájené houby. Pak k nim přidáme sůl, pepř a utřený česnek. Dusíme pod pokličkou za občasného míchání tak dlouho, až šťáva z hub vysmahne. Teprve potom posypeme mletou paprikou, zamícháme a podlijeme smetanou, ve které jsme předem rozmíchali hladkou mouku. Chvíli povaříme a po odstání nepatrně pokapeme citronovou šťávou. Podáváme s pečivem.
Redakční houbové tipy :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.